skip to Main Content

In de rechtspraak draait het om de consequenties van het menselijk handelen. De goede en slechte aspecten van dit handelen, vormen de basis van de kunsttoepassingen voor het nieuwe paleis van justitie door Barbara Broekman. In opdracht van Barbara Broekman hebben wij een kunstwerk aangelegd op het buitenterras op de 6e verdieping van het nieuwe paleis van justitie aan “Het IJ” in Amsterdam.

De werkzaamheden bestaan uit het beschermen van de bitumen dakbedekking, het aanbrengen van een waterbeheer systeem en een druk verdelende rubber mat, daarop komt een kunstwerk / mozaïek van 22.000 steentjes van 10x10x5 cm in 14 verschillende kleuren. De afbeelding is een fragment uit Kwaad waarop De Roof van Hippodameia van de schilder Peter Paul Rubens zichtbaar is. Het hele project kende een voorbereiding van meer dan één jaar.

1.- Het begint met het zagen van de 22.000 steentjes, ze zijn 8 cm dik en moeten naar 5 cm, er moet dus 3 cm afgezaagd worden.

2.- Het zagen was een hels karwei, het moet per stuk gezaagd om de goede maat te houden.

3.- Voor het aanbrengen van de steentjes wordt er eerst een waterberging / transport systeem aangebracht, daarop een druk verdelende rubber mat.

4.- De eerste 4.000 steentjes zijn in het patroon aangebracht op de rubber mat.

5.-Voor een nieuw vak gelegd kan worden, moet de EPDM onderlaag vrij zijn van bouwvuil, anders ontstaat er beschadiging.

6.- Het is toch wel erg inspannend werk, om alle 14 kleuren goed volgens het ontwerp van Barbara Broekman neer te leggen.

7.- De 3 rijen langs de zijkanten worden met een waterbestendige kit op de rubber onder-mat gelijmd.

8.- Uitzicht op een gedeelte van het kunstwerk vanaf de 10e verdieping, helaas kunnen de ramen niet open.

Back To Top